egoverbal

Fructul oprit sau doar un alter ego.

Backdoor

Intotdeauna vei fi scos in valoare de catre actiunile celor din jurul tau. Desi uneori incerci sa scapi de privirile amenintatoare si vrei sa te afirmi, ca doar tu ai mandria si egoul tau, ca om si simplu participant in piesa de teatru a vietii, nu reusesti fara feedbackul si ajutorul celor de langa tine. E simplu existi pentru ei, iar ei exista pentru tine. Daca incerci sa sari etapa asta si sa te ascunzi dupa cortina la care lucrezi de ani buni, afla cu stupoare ca nu vei reusi. E ca si cum fiecare copac ar trage cu nesat din seva celuilalt si ghici ce? cresc amandoi fara a se schimonosi din punct de vedere estetic. Asa e si la oamenii care isi imprumuta valorile pentru cei ce invata sa devina armoniosi cu propria viata.

Nu incerca sa etichetezi oricat de mult ti-ai dori lucrul asta, ci lasa-te etichetat chiar daca simturile tale sunt alarmate de agresivitatea cuvantului si a faptelor. Invata sa patrunzi si sa folosesti mai des acel backdoor ascuns in oameni fiindca ei nu recunosc nici o clipa ca au nevoie de ajutor. E just ca se intampla sa-ti subminezi propria persoana deseori, dar numai tu stii nobila cauza ce se ascunde in „rolul” jucat. E drept, e greu sa castigi un om si e al naibii de usor sa devii dusmanul unei natiuni, dar daca inveti sa apreciezi valoarea din suflet atunci vei stii ca actiunile celor din jur te fac si rege si bufon, te fac si filosof cat si martir.

Reclame

Un răspuns la „Backdoor

 1. gremlinuutza 17 august 2012 la 18:13

  E putintica contradictie pe ici pe colo, insa un pic de adevar ai si tu printre cuvinte. Dupa cum zicea si OP – „Daca vreti, pacatul originar al unui artist nu este atat singuratatea, cat dorinta de a o face cu orice pret sa vorbeasca. Intr-o parte se lupta cu indoielile si cu spaima ca nu va fi inteles; din cealalta parte, aude reprosurile celor care-l invinuiesc pentru jumatate sa de singuratate” – .

  Insa cu afirmatia ta „E simplu existi pentru ei, iar ei exista pentru tine.” NU sunt de acord. Cine sunt eu pana la urma sa exist pentru altii? Cine esti tu cel care existi pentru altii? Pentru ca, de aici, tu nu existi.

  „oamenii care isi imprumuta valorile pentru cei ce invata sa devina armoniosi cu propria viata.” De ce as imprumuta eu ceva, ca sa ofer altcuiva ceva, aceluia care ar fi armonios cu viata lui. „Si viata mea?” tipa monstrul din mine. Viata mea si valorile mele, nu cele impurmutare…da halatu, halatu cat costa?

  „E just ca se intampla sa-ti subminezi propria persoana deseori, dar numai tu stii nobila cauza ce se ascunde in “rolul” jucat.” Oaaaaa. Acum pe bune… eu, personal, nu consider ca este o invatatura buna de urmat, si v-as dori sa va feriti de ea. Din punctul meu de vedere, nu jucam pe nicio scena, nu incercam sa fim nici actori, nici masti. ‚Cultura are nevoie de lupta de opinii pentru a se feri si de plictiseala si de aroganta.’

  hug

Stoarce neuronu'

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: