egoverbal

Fructul oprit sau doar un alter ego.

Fără spaţiu şi timp

Fiecare dintre noi s-a ȋndreptat la un moment dat din viaţa sa spre nicăieri. Cât de crunt, aspru, lipsit de sens şi teribil este acest cuvânt: nicăieri. „Nimeni” i se adaugă cu succes ȋntregind starea de singurătate şi amplificând emoţia si vibraţia fiinţei umane.

Sunt un nimeni ce mă ȋndrept spre nicăieri; ne-am şoptit-o cu toţii cândva demult.

Cel mai groaznic lucru ce se poate ȋntâmpla cu certitudine nu este acesta, ci este atunci când prin ironia şi complotul sorţii şi de ce nu al ȋntregului univers ajungi din nou pe drumul spre nicăieri, ȋnsoţit fiind de nimeni; un nimeni ce ucide tăcut şi ȋncearcă din răsputeri să ȋnlocuiască ceea ce de fapt a fost numai dragoste ȋntruchipată ȋn fiinţa cea mai dragă sau pe scurt jumătatea sufletului tău, al meu, al tuturor celor ce au avut privilegiul de a gusta din divinul izvor al dragostei adevărate.

Nimeni şi Nicăieri, doi inamici ce-i purtăm sau ne poartă, ironic sau nu, spre trăiri vagi, nevii, reci, amare, lipsite de noimă. Toate acestea concluzionându-se ȋntr-o singură ȋntrebare: „Dacă totul e atât de uşor, de ce pare titanic de greu?”

Eu caut să ȋnvăţ meştesugul timpului, oare tu l-ai ȋnvăţat deja? Dacă da, aruncă-mi o fărâmă de dragoste, dacă nu ȋncearcă să iubeşti ceea ce timpul nu ţi-a dat ocazia să descoperi ȋn inima şi mintea mea ȋncă.

Reclame

2 răspunsuri la „Fără spaţiu şi timp

 1. gremlinuutza 24 august 2012 la 15:04

  imi place mult ce mi-ai tranmis prina ceasta postare. 🙂

  „Dacă totul e atât de uşor, de ce pare titanic de greu?” am putea oare sa incercam, cand totul ni se pare „titanic de greu”, sa ne dam un pas in spate si sa radem, dupa care sa incepem cu dreptul? taria fiecaruia se afla undeva adanc inradacinata in noi, si cu timpul ai si ocazia sa o gasesti. asta depinde de fiecare, de ceea ce ne dorim si ce aspiratii avem de la noi insine. iar momentele cu Nimeni si Nicaieri sunt minuscule in comparatie cu trairile cu Cineva… acel cineva care se gaseste intamplator pretutindeni.

  … timpul, intotdeuna mi-a dat ocazia sa descopar lucruri minunate in mintea si sufletul oamenilor speciali. perspectiva e cea care se schimba.

  iti arunc.

 2. egoverbal 25 august 2012 la 0:46

  Tare adanc si bine sesizat: „acel cineva care se gaseste intamplator pretutindeni.” Multumesc.

Stoarce neuronu'

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: