egoverbal

Fructul oprit sau doar un alter ego.

Eclipsa

Ajungi cate-odata sa te lupti cu singuratatea din tine si mai ales cu cea din sufletele oamenilor. Dezgropi tacut securea ce o ingropasei cu atat de multa ura si iti ineci amarul ascutindu-i taisul ce candva l-ai folosit drept scut impotriva amintirilor si a gandurilor. Iti intorci privirea ce reflecta lumina cautatoare a mintii, dar totul devine incetosat fiindca sufletul ti-e singur.

Asta esti tu, te zbati intre doua realitati ce pentru tine sunt uneori paralele, iar alteori distorsionate de o soapta venita din neantul viitorului  ca si cum soarta te mai alina din cand in cand, mort fiind, cu deliciul placerii. Esti ca un orb ce-i mut si ca un mut ce-i orb…iti cauti fericirea si implinirea in vietile celorlalti, numai in tine nu privesti atat de adanc incat sa stergi urma demonilor ce-ti provoaca igrasia inimii.

Esti singur, asa si? crezi ca cuiva  ii va pasa de asta? Te-ai nascut singur si chiar ai luptat pentru asta gemand o limba pierduta, tot singur ai sa pleci, plangandu-ti existenta, in eternitatea ce ne e data tuturor poate spre implinirea unui scop apocaliptico-divin. E ca si cum te nasti inecandu-te in viata si apoi mori inviind in nefiinta. Privind per ansamblu este natural ca individ sa fi solitar, dar in acelasi timp atunci cand sufletul ti-e  singur, o mie de lumi si universuri te-apasa nepasandu-le de firava ta viata. Paradoxal chiar, nu?

Reclame

Un răspuns la „Eclipsa

  1. gremlinuutza 16 august 2012 la 15:31

    Ce realitate nu e mai frumoasa decata ceea a EU-lui singur? Cand te nasti, traiesti sau mori, te gasesti in aceeasi implinire, insemnatate. „Igrasia inimii” – frumos spus – dupa cum ai mentionat si tu, cateodata ne este prea urat sa privim in ochi si lasam sa ne domine mucegaiul. Este si ea creata de tine. Nu consider ca ai avea nevoie de altcineva pentru a te defini sau a fi fericit. Atata timp cat este TU puternic, nimic nu ar trebui sa te darame, sa ajungi in starea de solitudine. Este o stare precara si in acelasi timp revelatoare. Imi place ca ai asteptari de la tine, insa exprimandu-le la modul general nu vei gasi raspunsurile pe care, probabil, le cauti. Am recitit de mai multe ori postarea nereusind a-mi da sema ce ai dori sa-mi transmiti. Fiind diferiti, nu iti ofer ocazia sa ma acuzi, si nici eu sa-ti contesc eclipsarea gandurilor pe care ti le insiri patrunzator. „tot singur ai sa pleci, plangandu-ti existenta, in eternitatea ce ne e data tuturor poate spre implinirea unui scop apocaliptico-divin” … este chiar atat de rau sa te definesti? Hai ca nu mai incerc sa fiu gigi contra, vreau doar s ainteleg ce te macina atat de adanc. Paradoxal sau nu, tot timpul te vei ridica mai puternic. Si daca nu crezi asta, nu o mai cauta la altii, cauta in tine.

Stoarce neuronu'

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: