egoverbal

Fructul oprit sau doar un alter ego.

Sfasiere

Atunci cand ai prea multa iubire si o reprimi in adancul fiintei tale, inevitabil o transformi in realistul sentiment de ura. Cand privesti in jur si cei de langa tine abunda de atata fericire, iar tu esti blocat in acest cliseu, nu-ti ramane decat sa te lupti cu tine insuti palmand orice urma care te-ar da de gol in fata celorlalti. La inceput iti marturisesti ca totul va fi bine, dar inevitabil te intrebi si daca tot ceea ce simti te reprezinta ca persoana care esti de fapt. Apoi realitatea te loveste iar si iar asigurandu-se ca nu va trece o zi in care sa nu fi lezat de o intamplare, o conjunctura sau de ce nu, de handicapul de a nu-ti putea oferi sentimentele intr-un mod sincer asa cum ti-ai dori. Intotdeauna gasesti o iesire din scurtul, dar totodata imensul cosmar  al vietii…acum se pare ca te potihnesti in simplul fapt de a fi inutil scopului pentru care te nasti…sa iubesti si sa fi iubit.

Un scriitor spunea odata ceva de genul: ”Moartea este doar un mare instrument al vieţii.” as vrea sa schimb putin fraza si sa sune cam asa: „Iubirea este cel mai mare instrument al vietii, mult mai esential decat aerul si apa.”

 

Reclame

2 răspunsuri la „Sfasiere

  1. gremlinuutza 16 august 2012 la 15:42

    parerea mea este ca Iubirea este un semntiment, si daca ar fi mai esential decat aerul si apa, asta nu ne-ar conduce catre moarte? ia zi-mi: tie ti-e frica de iubire sau de moarte? cat ai incerecat sa te gandesti la moarte, sau sa o traiesti? sa-ti imaginezi ca mai ai 1 zi de trait, sau mai putin, o ora. cum ai reactiona? dar daca iubirea ti s-ar arata ce ai face? ai zambi, iti zic eu. moartea poarta razboaie, misca mase intregi de oameni, este precum un bun conducator care manipuleaza. iubirea, in schimb, trece odata cu timpul. devine fada, mai ramanand un semntiment de apartenenta sau doar obisnuinta. moarte te poate scoate oricand din cursul vietii, reactille sunt mai rapide, mintea mai agera, reflexe amplificate, durerea dispare… iubirea doar amplifica durerea, tragandu-te in jos- o poti adula, o poti preaslavi -te mananca, te infrange, te doboara. 🙂

    it’s a dare!

    • egoverbal 16 august 2012 la 23:56

      Asadar, am sa raspund curajos la aceasta provocare. Intrebarea de mai sus cu: „ti-e frica de iubire sau de moarte?” inca asteapta raspuns. Speram ca cineva sa puna problema intr-o zi astfel.

Stoarce neuronu'

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: